Foredrag og kurser i 2022

Kurser med Klaus Malling Olsen, planlang i foråret 2022 - På grund af sygdom har vi været nødt til at aflyse hele rækken af kurser og feltture
Efter de seneste års store succes med Klaus Malling Olsens efterårs- og vinterkurser for DOF København vil vi i 2022 også afholde nogle vinter- og forårskurser.
Deltagerne på Klaus’ kurser er meget tilfredse, både med formen og med udbyttet. Klaus er internationalt anerkendt feltornitolog og fuglebogsforfatter, og en af Danmarks førende undervisere, som har undervist i kunsten at bestemme fugle siden midt i 1970’erne. Hans undervisning foregår på en afslappet måde, hvor detaljer krydres med helhedsindtryk, ofte i en humoristisk og utraditionel servering.
Vi tilbyder tre kurser med Klaus i årets første halvår, hver især bestående af en teoretisk gennemgang fredag aften i Fuglenes Hus, Vesterbrogade 140, København, og en efterfølgende felttur om lørdagen. Målet for lørdagens tur afhænger af vejret og af de seneste rapporteringer, og oplyses om fredagen. Der arrangeres så vidt muligt samkørsel.
Udgifter til feltturen afholdes af deltagerne selv.
Prisen er 500 kroner pr. kursus, og tilmelding foregår ved at indbetale beløbet på vores konto i Merkur Andelskasse, reg.nr. 8401, konto 1045360.
Angiv dit navn, din e-mail, ønsket kursus og kursusdato ved tilmelding. Vi kontakter dig hvis der ikke er plads.

Undervisningen om fredagen starter kl. 19

Måger: Fredag den 21. januar og lørdag den 22. januar 2022 - aflyst
Vi dublerer her kurset fra december ’21, som lynhurtigt blev overtegnet. Måger er en ofte overset gruppe af fugle, men de er meget lette at iagttage i felten. Der er kun få arter, men mange aldersdragter. Netop på grund af de forskellige dragter er bestemmelse af måger er en stor udfordring, der gør dig til en bedre feltornitolog.
På kurset gennemgår vi de almindelige arter, og lægger særlig vægt på Sølvmåge kontra Kaspisk måge. Vi gennemgår desuden vinterspecialiteter som Gråmåge og Hvidvinget måge.
Lørdag tager vi i felten, og vi håber selvfølgelig at se nogle af de vinterspecialiteter, vi har gennemgået.

Vinterfugle: Fredag den 25. februar og lørdag den 26. februar 2022 - aflyst
På dette kursus ser vi på aktuelle vintergæster, især svømmefugle. Med lidt held finder en specialitet, fx en havdykand eller en lom, og måske byder vinteren på særlige invasionsfugle, altså fugle som optræder i et ualmindeligt stort antal.
Mange svømmefugle tilbringer vinterhalvåret på og omkring Sjælland. I flokkene af svaner kan man være heldig at finde Pibesvane, gåseflokkene er artsblandede, og mængden af overvintrende ænder overrasker!
På dette kursus bliver du godt rustet til at bestemme de forskellige gæs, inklusive Skov- og Tundrasædgås, Blis- og Dværggæs og den smukke, men forbavsende svære Rødhalsede Gås.

Rovfugle: Fredag den 8. april og lørdag den 9. april 2022 - aflyst
I Østdanmark er vi privilegeret med store rovfugletræk. Fredag aften gennemgår vi de hyppigste årstidsaktuelle arter som Mus- og Fjeldvåge, kærhøgene, de almindelige ørne, og falke. Vi taler også om de lidt senere arter som fx Hvepsevåge og Fiskeørn.
Lørdag skal vi i felten i privatbiler, og hvis vejret er til træk kører vi til Nordsjællands kyst, hvor vi håber at se masser af nordtrækkende rovfugle. Alternativt kører vi ind i landet, og vælger et sted baseret på vejrudsigter og aktuelle observationer – vi skal nok få en fin dag med rovfuglene, uanset om de er trækkende eller rastende.
Kontakt Tue fra DOF København på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., hvis du har spørgsmål til kurserne.

Jan Kiel afholder sangfuglekursus med start 16. marts 2022. Læs nærmere her
Dettte kursus er overtegnet. Der er oprettet venteliste.

AFLYST!
Efter svære overvejelser har bestyrelsen besluttet at aflyse foredraget den 12. januar kl. 19.30 med Per Ekberg, som ville have fortalt om den Rødryggede tornskade.Vi havde mange tilmeldte til arrangementet, og turde ikke længere tage ansvaret for at en deltager kunne blive smittet – på trods af de forholdsregler vi havde tænkt os at tage i anvendelse.
Vi er meget kede af det, men håber at kunne gennemføre det spændende arrangement, når smittetrykket falder og vi igen kan mødes uden at skulle være bekymrede for helbredet.


DOF Køge Bugt annoncerer deres arrangementer på deres hjemmeside.

DOF Roskilde annoncerer deres arrangementer på deres hjemmeside.

Seniorudvalgets arrangementer kan ses her på hjemmesiden.